Οινοποιία Αλατά


Το οινοποιείο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας, γεγονός που σημαίνει ότι η μεταφορά του τρυγητού είναι χρονικά η συντομότερη δυνατή.

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή ψύξης στην μεταφορά του και με την άμεση έναρξης της επεξεργασίας του, υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασοστάφυλου.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο της Οινοποιίας Αλατά βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας, γεγονός που σημαίνει ότι η μεταφορά του τρυγητού είναι χρονικά η συντομότερη δυνατή.


Σε συνδυασμό με την εφαρμογή ψύξης στην μεταφορά του και με την άμεση έναρξης της επεξεργασίας του, υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασοστάφυλου.

Photo
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Η τοποθεσία και η κατασκευή του οινοποιείου εκμεταλλεύεται τη δύναμη της βαρύτητας, έτσι ώστε κατά την διαρκεια της οινοποιητικής διαδικασίας να υπάρχει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση της πρώτης ύλης.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του αλλά και τα μηχανήματα με τα οποία έχει εξοπλιστεί, συμβαδίζουν απόλυτα με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, έτσι ώστε να διασφαλίζουν απόλυτα την καθαριότητα της ατμόσφαιρας στον εσωτερικό χώρο του οινοποιείου, προστατεύοντας την ποιότητα του σταφυλιού, του γλεύκους και του οίνου.

Η διαχείριση του οινοποιείου διευκολύνεται με την εφαρμογή και λειτουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης (building management system) σε επίπεδο οινοποιητικής διαδικασίας.

Ο οινοποιητικός εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί και συνεχίζει να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται έχει ως στόχο να ικανοποιεί την φιλοσοφία και τις φιλοδοξίες μας:

Παραγωγή ποιοτικών Θεσσαλικών κρασιών και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που προσφέρει στα κρασιά μας η θεσσαλική Γη με σεβασμό στο περιβάλλον, στον παραγωγό και στον καταναλωτή.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ

Η Οινοποιία Αλατά ιδρύθηκε το 2012. Η πρώτη φύτευση αμπελώνων έγινε πειραματικά το 2004 από τον Δημήτριο Αλατά και μέχρι σήμερα στην κατοχή της Οινοποιίας βρίσκονται 95 στρέμματα αμπελώνων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολη: Φαλανη
Διευθ.: Λαρισαιων 49
Τηλ.: +30 697 740 7080
Email: info@alataswinery.gr

NEWSLETTER


Copyright 2019